De geschiedenis van HELIA.

De geschiedenis van HELIA gaat terug naar vorige eeuw, waar familie van de stichters van Niko te Sint-Niklaas, een gamma inbouwdozen voor schakelaars en stopcontacten op de markt introduceerden. Dit gamma werd constant uitgebreid met nieuwe inbouwdozen, holle wanddozen, opbouwdozen, verbindings-en bevestigingsmateriaal. HELIA kan zich terecht Belgisch marktleider noemen in inbouwdozen voor muren, holle wanden en beton.

Het bedrijf trad in 2005 toe tot de KAISER GROUP, die met respect voor de Belgische markt het HELIA programma verder ondersteunt. HELIA is gevestigd in Bornem en stelt ongeveer 50 mensen tewerk. Met een modern productieapparaat en een Belgisch verkoopteam wordt voortdurend verder geïnvesteerd in nieuwe producten en markten.

Naast het HELIA assortiment bieden we nu ook het KAISER GROUP assortiment installatiemateriaal aan. Behuizingen voor beton, brandwerende en geluidsisolerende inbouwdozen vullen het bestaande assortiment aan.

In energie efficiënte installaties, zijn we marktleider met onze ECON® Quadra inbouwdoos, buisstoppen en luchtdichte manchetten. Bij isolatie van buitengevels bieden we de vakman heel wat innovatieve oplossingen.

Recent voert HELIA nu ook in het gamma de kabelwartels van AGRO, eveneens lid van de Kaiser Group. AGRO wartels zijn er in kunststof, messing, roestvrij staal, EMC en EX-uitvoeringen. De Kaiser Group, met HELIA, KAISER en AGRO, investeert voortdurend in de toekomst, zowel in nieuwe producten en oplossingen als in zijn verkoopteams. De aanwezigheid op talrijke Europese markten met eigen mensen, deelnames aan nationale en internationale beurzen, maakt de Kaiser Group tot een sterke partner in Europa. HELIA, KAISER en AGRO staan voor kwaliteit, innovatie, vertrouwen en zekerheid.

Top Arrow Back Arrow