Voor de installatie van verlichtingen en luidsprekers in beton

de nieuwe generatie HaloX®-inbouwbehuizingen

HaloX®-programma maakt plaats voor nieuwe verlichtings- en moderne geluidsinstallaties / Inbouwbehuizingen voor luidsprekers en verlichtingen met led-, halogeen- of compacte fluorescentielampen / Zes varianten in drie formaten voor alle inbouwsituaties / Hersluitbare combinatie-invoeren voor M20- en M25-buizen met geïntegreerde buisinvoerbegrenzing en -borging / Golfvormige oppervlaktestructuur van de behuizing voor maximale stabiliteit en optimale warmteafvoer / Ronde of vierkante frontelementen voor verwerking in stortbeton / Behuizingen met geïntegreerde mineraalvezelplaat voor de prefabbouw

Schalksmühle. Al meer dan twintig jaar bewijzen de HaloX®-behuizingen in ontelbare bouwprojecten wat ze kunnen. En ook de nieuwe HaloX®-productfamilie, die op de eisen volgens de nieuwe ontwikkelingen in de led-techniek werd afgestemd, biedt plaats voor nieuwe verlichtingsmogelijkheden en moderne geluidsprojecten. Met innovatief omgezette eigenschappen biedt het assortiment oplossingen voor het warmtebeheer van ledlampen en voor de eisen aan de verwerking in extreme bouwwerfomstandigheden in combinatie met een unieke gereedschapsloze invoertechniek voor M20/M25 elektrische installatiebuizen. Met het nieuwe HaloX®-behuizingssysteem weet behuizingsspecialist Kaiser traditie en ervaring te combineren met een innovatieve verdere ontwikkeling.

De nieuwe generatie betonnen inbouwbehuizingen biedt een veilige inbouwruimte voor luidsprekers alsook voor verlichtingen met led-, halogeen- of compacte fluorescentielampen en hun bedieningsapparaten in plafonds en wanden. Zowel voor de verwerking in stortbeton als voor industriële vooraf vervaardigde plaatelementen (prefabbouw) realiseert HaloX® de benodigde plaats voor moderne verlichtings- en geluidsprojecten. Dankzij zijn modulaire en flexibele structuur biedt dit systeem een oplossing voor inbouwprojecten van vrijwel alle diameters en dieptes.

Het kiezen van de behuizing en toebehoren gaat ongelooflijk eenvoudig. Het HaloX®-behuizingssysteem bestaat uit de basismodellen HaloX® 100, HaloX® 180 en HaloX® 250, die bovendien ook met tunnel verkrijgbaar zijn voor de veilige montage van bedieningsapparaten (bv. led-driver). De bijgevoegde cijfers geven de maximale inbouwdiameters van de respectieve behuizing voor verlichting en luidsprekers aan.

Het ruime assortiment frontelementen zorgt ervoor dat elke lamp of luidspreker wel een plaatsje vindt. Voor een bijpassende plafonddoorvoeropening zijn vaste frontelementen van 68 tot 250 mm beschikbaar, facultatief ook voor projecten in zichtbeton. Eén enkele hamerslag volstaat om deze te openen. Daarenboven kan er ook voor variabele frontelementen gekozen worden, bijvoorbeeld wanneer de opening voor een lamp of luidspreker niet gedefinieerd is. Deze zijn zowel voor de verwerking in stortbeton als voor de prefabbouw in een beproefde uitvoering met mineraalvezelplaat beschikbaar, of met een nieuw universeel frontelement voor verwerking in stortbeton waarvan de oppervlaktestructuur zo uitgewerkt is, dat het eenvoudig geplamuurd kan worden. In de prefabbouw wordt het HaloX® 180 resp. 250 behuizingssysteem in combinatie met de mineraalvezelplaat zonder kleefresten op de bekistingstafel gelijmd. Alternatief zijn de HaloX® 180 en 250 ook verkrijgbaar met een frontelement voor de montage van een magneet. De magneet blijft bij het ontkisten op de bekistingstafel achter en kan makkelijk losgemaakt en ook opnieuw gebruikt worden.

Dankzij de afmetingen van de behuizing en het variabele frontelement met mineraalvezelplaat kunnen zo toleranties die zich tijdens de plaatsing van het plaatelement voordoen, eenvoudig gecompenseerd worden.

De standaard inbouwdiepte voor lampen en luidsprekers is 110 mm. HaloX® 100 is geschikt voor lampen tot 20 W, HaloX® 180 voor lampen tot 35 W en HaloX® 250 voor lampen tot 45 W. De inbouwdiepte kan daarenboven met behulp van tussenframes in stappen van 25 resp. 50 mm vermeerderd worden. Daardoor zijn ook hogere vermogens mogelijk. Voor de drie behuizingsformaten zijn verder optioneel ook Prefix®-montagesets als toebehoren beschikbaar. Dankzij deze montagesets kan de behuizing eenvoudig, snel en veilig aan de tegenbekisting bevestigd worden. Wanneer de HaloX® 180 resp. HaloX® 250 aan de wand bevestigd wordt, zorgt een geïntegreerde steun voor de nodige inbouwruimte.

De openingstechniek voor de invoer van de elektrische installatiebuizen is uniek. Deze kan zonder gereedschap, met alleen twee vingers geopend worden en kan daarna gebruikt worden als combinatie-invoer voor M20 en M25 elektrische installatiebuizen. Bij een verkeerde aansluiting kan de opening gewoon weer betondicht gesloten worden. De buissteun is met maximale houdkracht uitgevoerd, zodat de elektrische installatiebuizen tijdens het betonneren absoluut niet wegglijden. Dankzij zijn vormvastheid en belastbaarheid is het nieuwe HaloX®-behuizingssysteem ook bestand tegen de meest extreme bouwwerfomstandigheden. Het uitgesproken golfprofiel geeft de behuizing enerzijds extra stabiliteit in afwachting van extreme belastingen. Anderzijds wordt zo ook een maximaal contactvlak met het beton gerealiseerd. Daardoor wordt de warmte van de hete ledlampen en van de koellichamen via het beton afgevoerd. Wat de apparaten een dienovereenkomstig langere levensduur en minder uitvallen oplevert.

Conclusie: verbindingsspecialist Kaiser combineert met zijn nieuwe HaloX®-behuizingssysteem een beproefd systeem met heel wat innovaties, wat voordelen biedt op het vlak van planning, vormgeving en werking van moderne verlichtings- en geluidsinstallaties, en tegelijkertijd de vakman die het werk uitvoert, toelaat eenvoudig, snel en veilig te installeren.

Top Arrow Back Arrow